Донирање средстава за градњу Храма светог Матеја у Сурчину

Преносимо у целости парохијско писмо преузето са друштвених мрежа у коме се позива на донирање средстава за градњу Храма светог Матеја у насељу Ледине у Сирчину.

hram svetog mateja 3 hram svetog mateja 4

ПАРОХИЈСКО ПИСМО, јул 2018. године.

Драги моји парохијани,

Ово парохијско писмо, као и неколико претходних, тиче се изградње нашег храма св. апостола Матеја.
Сваком добронамерном пролазнику је кристално јасно да је за претходне три године много урађено и – сложићемо се – изнад свих очекивања. Храм је у потпуности озидан, покривен прохромом у боји злата, постављена су три звона и три крста, уграђена је алуминијумска столарија, уведена струја, купљена врата итд. Имајући то у виду, пасивни посматрач може стећи лажни утисак да је све ово урађено једноставно и без икаквих проблема. Без улажења у детаље, констатоваћу да смо прошли кроз веома тежак период проналазећи средства, те да ниједан облик изградње није једноставан – а то можете сви Ви да потврдите који сте и сами тешком муком зидали себи кров над главом.
Све ово урађено је захваљујући добрим људима. Дефинитивно је за утеху што се и у ово наше доба, које се генерално одликује одсуством праве вере и живота по Јеванђељу, ипак појављују добри Људи. Хвала Господу што постоје Људи који осећају и знају да оданост Цркви и непосустала борба за изграђивање заједнице и уграђивање у њен организам, далеко надмашује личне интересе и аспирације.
С обзиром да смо заиста исцрпели све досадашње изворе средстава, позивам сваког читаоца ових редова да помогне завршетак изградње! Подразумева се – свако колико може. Хришћанско предање нам показује да Бог узвраћа наградом не према количини дарова и приноса, него по величини жртве сразмерно нашим могућностима. А то колико заиста можемо, ми сами у дубини душе најбоље знамо. Исто тако, знамо и колико (ни)смо до сада учинили. Жеља свих нас је да се храм што пре стави у богослужбену употребу. То се, наравно, неће десити пре него се уреди унутрашњост храма (инсталације за грејање, под, иконостас, малтерисање, и сл.). Да није неопходно, будите сигурни да Вас не бих узнемиравао овим писмом! Све у свему, није ни добро ако се надамо да ће неко други све то урадити без нашег учешћа и доприноса…
Прилоге можете уплатити на наменски рачун или донети лично свештенику.
160-427229-50
БАНКА ИНТЕСА
Надајући се да ћу вас, уз Божију помоћ, током многих година које су пред нама сусретати пре свега у нашем светом храму, али исто тако и у вашим домовима и благослов Божији Вам у миру доносити, остајем Ваш недостојни, али искрени, молитвеник пред Господом,
свештеник
Слободан Чавка 064/233-1292

hram svetog mateja surcin1