Baletski studio Idea Obrenovac

balet idea logo
Adresa:Dom kulture Obrenovac
Grad:BEOGRAD
Opština:Obrenovac
Telefon:
Mobilni:064 88 52 510
Email:
Web:www.baletidea.co.rs
OPIS DELATNOSTI:

Dobrodošli u Baletsku školu „Idea“, školu baleta u Obrenovcu i okolini. Ideja našeg studija jeste da Vama i Vašoj deci ponudimo naše višegodišnje znanje i da se

da se „novom malom čoveku“ na najbolji način približi lepota umetničke igre i muzike Cilj je da se male balerine oslobode straha od treme i nastupa pred publikom,  i ponudi inovativnost, a kao kruna rada dolazi onaj najlepši deo ovog zajedničkog „posla“ – druženje.

Naša škola osnovana je 1994. godine,kroz školu je prošlo preko hiljadu i petsto dece. Uživalo se u rekreativnom baletu i savremenom plesu. čak se značajan broj njih je ostvarilo i na profesionalnoj sceni zahvaljujući baletskom studiju Idea.

U sklopu baletskih časova i programa polaznici rade baletske vežbe u parteru, na sredini sale, korektivnu gimnastiku i vežbe za razvoj sluha i muzikalnosti. Pored brojnih igrica i baletskih koreografija deca imaju i kreativne radionice, javne časove, kao i mogućnost učestvovanja na takmičenjima, uključujući završne predstave i koncerte u pozorištu. Oni koji pokazuju afinitete ka ovoj umetnosti vremenom se usmeravaju na zahtevnije programe i psihofizički specifično pripremaju za Baletsku školu, odnosno početak jedne profesionalne baletske karijere.

Pored grupnih časova, škola Baleta nudi i mogućnost privatnih – individualnih časova za decu.

Časovi mogu biti profesionalnog (priprema za javni nastup za Baletsku školu, takmičenje…) ali i rekreativnog tipa.

Baletsku školu „Idea“ vode:

  • Aleksandra Stojanović – diplomirani istoričar umetnosti
  • koreograf, Marija Ilić – diplomirani baletski igrač
  • Nataša Ninković – licencirani trener

a kao gostujući pedagozi časove drže i

  • Ružica Selenić-Lončar – prvi solista baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i
  • Dunja Stanković – diplomirani igrač savremene igre.

Časovi u sklopu osnovnog programa se održavaju u dva popodnevna termina nedeljno.

Takođe, termini mogu da se povećaju shodno interesovanju polaznika – i do četiri puta nedeljno (u dogovoru sa pedagozima). Naša školska godina počinje početkom septembra i završava se krajem juna.

Iza nas su brojne međunarodne nagrade i gostovanja, snimanje u TV emisijama…

Kruna rada jesu koncerti solista i godišnji koncerti koji se održavaju svake godine na kraju sezone, pa vas pozivamo da nam se pridružite 22.06. i 24.06. na dva značajna koncerta koja počinju u 19 časova u Domu kulture u Obrenovcu (Ulica kralja Aleksandra I).

balet idea 1

Baletski studio IDEA