Bojčinsko kulutrno leto: u nedelju predstava “Čarobni kolač”

U okviru Bojčinskog kulturnog leta u nedelju, 01.07. gledaćemo pozorišnu predstavu za decu pod nazivom “Čarobni kolač”.

bkl carobni kolac

U predstavi igraju Monika Romić,

Ivana Vukčević, Anita Petković i Mihajlo Perišić i te u alternaciji Svetlana Lazarevic​ i Uroš Milojević
.
Specijalni gosti Tijana Dapčevic, Niggor, Peja Dibidus i glumačka ekipa “Kolača” su snimili songove po muzici koju je napisao Dejan Pejović.
Autor teksta je Kristina Gavran. Scenografiju, kostime i režiju potpisuje Monika Romić.
Kratak sadržaj predstave: Pralina, inače vlasnica poslastičarnice, počinje sve da zaboravlja. ne može da se seti gde su joj kap ai varjača, gde stoje orasi, pa čak zaboravlja i tajni recept kako se pravi čarobni kolač za Dan smeha. Čarobni kolač je omiljen jer svako ko pojede bar jedno parče biće nasmejan tokom čitave godine.
I Pralina i njena pomoćnice Višnja i Jagoda se brinu zbog toga.
U isto vreme zla čarobnica Lavinija želi da uništi Dan smeha i krade poznatu knjigu sa receptima za poslastice koje se prave za taj praznik.Višnja i Jagoda idu da traže knjigu i sreću Lavinijinog mačka Momčila koji voli čarobni kolač kao i svi drugi stanovnici tog grada. Šta će se kasnije desiti i da li se priča završava srećnim krajem pogledajte u ovoj edukativnoj predstavi koja govori o prijateljstvu i ljubavi.Interesantno je da su u predstavu uključeni i gledaoci, odnosno deca, koja mogu direktno da učestvuju i predlože neka od mogućih rešenja za pojedine situacije.
Ulaz je, kao i uvek, besplatan i odigrava se na otvorenoj sceni Bojčinskog kulturnog leta, u Progaru kod Surčina. Dobrodošli!