Danas počinje Belgrade Beer fest

“Belgrade Beer fest” je najmasovniji muzički festival u Beogradu koji se na Ušću Save u Dunav održava već petnaest godina zaredom. Ovaj raj za pivske i muzičke sladokusce okuplja oko pola miliona posetilaca svake godine.

beer fest 2018

Nastao je kao želja nekoliko entuzijasta da se promoviše kultura piva kod nas, a danas se smatra jednim od najznačajnijih brendova Srbije i Beograda. Prelomni trenutak bio je 2006. godine kada ga je poznati britanski list “Independent” preporučio kao jednu od najatraktivnijih manifestacija na planeti.

Za 15 godina ovde je održano preko 750 besplatnih muzičkih koncerata. Nastupi svetski poznatih grupa poput Simple Minds, Marky Ramones Blitzkrieg, te Riblje čorbe, Partibrejkersa, Bajage i Instruktora, Darka Rundeka, Kud Idijota, Psihomodo Popa oblikovali su muzičku scenu u kompletnom regionu.

Tako će ove godine Beer fest po prvi put imati tri bine.

Ulaz je besplatan zahvaljujući domaćim pivarskim kompanijama podržavaju festival.

Kao i drugi veliki svetski festivali, i Beer fest mesecima unapred ima razne društvene kampanje gde se govori o značajnim društvenim problemima, kao što su borba protiv side, neophodnost reciklaže, podrška aktivnostima Crvenog krsta, vožnja u treznom stanju i drugo.

Zato vas pozivamo da uz besplatan ulaz, uz predstavljanje poznatih brendova piva iz Srbije i iz inostranstva, u prelepom okruženju na ušću Save u Dunav uživate u kvalitetnom muzičkom programu. Riblja čorba, Dr Nele Karajlić, Partibrejkers samo su neki od koncerata koji vam preporučujemo.

Festival počinje danas, 15. avgusta i završava se 20. avgusta. Uživajte!