Del Arno bend za vikend u Bojčinskoj šumi

Pozivamo vas da ovaj vikend provedete u Bojčinskoj šumi uz rege zvuke i muziku grupe “Del Arno bend”.

Del Arno bend osnovala su braća Jovan i Vladan Matić u Beogradu još 1986. godine. Kako Wikipedia navodi, melodijski su usmereni ka tzv. “roots” muzici.

del arno bend 1

 

Prvi zapažen uspeh beleže nastupom na Subotičkom muzičkom festivalu 1988. godine. Krajem sledeće, 1989. godine izlazi i njihov prvi studijski album pod nazivom “Igraj dok te ne sruše”.

1991. godine izlazi njihov drugi album “Godina majmuna”, tj. snimak sa koncerata, sa kombinacijom starih i novih pesama.

Dve godine kasnije grupa se raspada i 1995. godine braća Matić sa potpuno novom postavkom grupe izdaju album “Reggaeneracija” na kome su se izdvojili hitovi po kojima je ova grupa i dan danas dobro poznata: „Više nego život“, „Dim iz moje lule“, „Preko“ i „DAB je tu da spaja“.  Sa tog albuma je i obrada pesme “Treći svijet” benda “Haustor” koja je znatno uticala na popularnost ovog zagrebačkog benda kod nas.

2001. godine grupa “Del Arno bend” slavi je 15. rođendan objavljivanjem dva CD-a sa najvažnijim trenucima iz postojanja grupe, da bi nakon deset godina pauziranja izdali studijski album „Vreme vode“ sredinom marta 2006. godine.

Dođite da uživate uz rege zvuke u sred otvorene scene u Bojčinskoj šumi.

Ulaz je slobodan.