Festival Exit počinje sutra u Novom Sadu

Ovogodišnji Exit festival počinje sutra, 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i trajaće do 15 jula. Ovo je jedan od najvećih i najposećenijih festivala u ovom delu Evrope. U okviru ova četiri festivalska dana nastupiće preko 1000 muzičara, grupa i bendova raspoređenih u četrdeset zona. Među njima su i najpoznatije muzičke zvezde današnjice kao što su Grejs Džons, Migos, Dejvid Geta, Zigi Marli, Nina Kravic i mnogi drugi.

exit festival novi sad

Uz ovaj festival dolaze i brojne prateće aktivnosti koje se održavaju u Novom Sadu. Exit je mesto gde se upoznaju i razmenjuju ideje mladi ljudi iz celog sveta. Zato je Novi Sad proglašen prestonicom mladih za 2019. godinu, a 2021. godine biće i Evropska kulturna prestonica.

Tu je i čuvena State of Exit (Država Exit) gde će na kreativan  i zabavan način oko 50 različitih organizacija iz čitave Jugoistočne Evrope pokazati njihovo viđenje slobode koja je centralni moto ovogodišnjeg Exita.

Tu je i mali bioskop, filmske radionice, časovi plesa, zabava na lejzi begovima, košarkaški teren gde će moći da se zaigra sa najboljim basketašima sveta. za romantične duše  teleskop za gledanje zvezda, a biće postavljen i mural od konzervi visok šest metara koji simbolizuje značaj očuvanja prirode.