Film “Zlogonje” uskoro u našim bioskopima

Pozivamo vas da pogledate film Raska Miljkovića“Zlogonje” koji će se na proleće pojaviti u našim bioskopima.

Reč je o celovečernjem rediteljskom debiju mladog Raška Miljkovića. Radi se o dečjem avanturističkom filmu zasnovanom na motivima knjige “O dugmetu i sreći” Jasminke Petrović.

Svetska premijera filma “Zlogonje”

Svetska premijera filma održaće se u Torontu u martu u sklopu novog izdanja TIFF Kids festivala, zvaničnog ogranka Toronto International Film Festivala, najprestižnijeg i najznačajnijeg filmskog festivalu na severnoameričkom tlu;

TIFF Kids u fokusu ima filmove namenjene deci, a ove godine je, kako je juče i oficijelno obelodanjeno, u zvaničan program uvršten i ovaj srpski film. Kako navode producenti, “Zlogonje” je priča o Jovanu, dečaku od deset godina koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom. Kroz svoju maštu on beži u svet fantazija u kojima je slobodan da uradi i bude ko god poželi.

Radnja filma

Nenadano u njegovo odeljenje stiže nova učenica Milica koja, malo po malo, probija zid koji je Jovan izgradio oko sebe i poziva ga u avanturu oslobađanja njenog oca od njegove nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica i da ga je začarala.

“Ovo je zabavna avantura koja će nam na prelep način dočarati snagu dečje volje i lepotu maštanja, zbog kojih se mogu prebroditi svi stvarni problemi. ‘Zlogonje’ je film koji će sve mališane podstaći da stvaraju lepše okruženje, dok će sve starije gledaoce vratiti u mladost i podsetiti ih kako je lepo bilo živeti u paralelnom svetu mašte”, navodi se dalje u saopštenju.

Ekipa filma

Film je režirao Raško Miljković, scenario su pisali Marko Manojlović i Miloš Krečković, a glavne uloge tumače: Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Milutin Milošević, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova, Stela Ćetković, Milena Predić, Matija Popović.

Producenti su Jovana Karaulić, produkcijska kuća ”Akcija produkcija” i ko-produkcijska kuća iz Makedonije “Dream Factory”. Projekat su podržali Filmski centar Srbije, Media program, Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Grad Beograd.

film zlogonje kadar

Bravo, Silma!

U filmu se pop prvi put pojavljuju i deca glumci debitanti,medju njima i Silma Mahmuti, naša sugradjanka i verni čitalac oglasnika “ Moja baza” na šta smo posebno ponosni. Silmu tek čekaju veliki glumački uspesi, do tada se radujemo njenoj ulozi u filmu koji ćemo moći pogledati u beogradskim bioskopima na proleće

BRAVO, SILMA!