I egipatske piramide zavejane snegom

Prvi put nakon dugo godina više oblasti u Egiptu, među kojima je i predgrađe   Kaira, bilo je juče prekriveno snežnim pokrivačem,  objavio je jedan od zvaničnika  egipatskog meteorološkog centra.

Piramide pod snegom

Kako tvrde stanovnici Medinatija, novog grada severoistočno od Kaira, u šest sati ujutro probudila ih je buka, začule su se pahulje kako padaju na prozore, napolju su se zabelele bašte, mnogima je taj prizor  nešto što prvi put u životu vide.

Talas hladnoće već nekoliko dana pogađa Bliski istok i u Egiptu su već dva dana temperature veoma niske i padaju jake kiše.

Zvaničnici iz meteorološke službe u Kairu izjavili su da je to prvi put  nakon veoma mnogo godina da se vidi  sneg u oblasti Kaira.

Druge delove i predgrađe Kaira takođe je zahvatio sneg, doduše u manjoj meri, izvestilo je više stanovnika.

Da li možda poznajete nekoga ko je uplatio letovanje za Egipat ove godine?

Jeste li posetili egipatske piramide?

Nadamo se da će se i tamošnja politička situacija stabilizovati. Egipatska vlada mnogo je učinila i investirala po pitanju bezbednosti i popravljanja imidža kod stranih turista. Prošle godine gosti su im bili neke od veoma poznatih javnih ličnosti iz svetskog show biz-a i iz Holivuda, kao što je npr. Kortni Kardašijan, sestra Kim Kardašijan. Ona je majka troje dece i upravo je ona odabrana da propagira bezbednost boravka turista u Egiptu.

Da li biste VI ove godine letovali u Egiptu?

Komentare možete ostaviti na našoj oficijelnoj facebook stranici MOJA BAZA.