Most na Adi – nova atrakcija Beograda

slika12
Adresa:
Grad:
Opština:
Telefon:
Mobilni:
Email:
Web:
OPIS DELATNOSTI:

Beograd je posle više decenija dobio novi most

Prvog dana 2012. godine Beograđanima je na raspolaganju bila po jedna ulazna i izlazna rampa sa obe strane mosta (čukaričkoj i novobeogradskoj), dok će tokom godine biti nastavljeni radovi na završetku svih pristupnih puteva (petljama Hipodrom, Radnička i Jurija Gagarina).

Most na Adi dug je 969 metara i širok 45 metara, a pilon je visine 200 metara. Ima šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro, i dve pešačko-biciklističke staze. Sastavni je deo unutrašnjeg magistralnog prstena kroz Beograd.

Njegovim puštanjem u rad potpuno je rasterećen most Gazela.

Radovi na izgradnji mosta počeli su 1. decembra 2008. godine sa čukaričke strane reke Save.

Najveći most sa jednim pilonom u Evropi ušao je u 2012. godinu uz spektakularni vatromet koji je sa poslednjim sekundama odlazeće godine obasjao nebo i zadivio hiljade Beograđana koji su iskoristili priliku da prošetaju novim mostom koji je specijalno otvoren u novogodišnjoj noći. Preko mosta će ubuduće voziti, za početak, dve linije GSP -a.

Pa onda, Beograđani i gosti Beograda, neka nam je srećan novi most na Adi. Turistima će on biti nezaobilazna tačka u razgledanju i obilasku grada, a nama nova prečica za izbegavanje saobraćajne gužve.