Ništa bez žena – akcija za 8. mart – Dajte krv, spasite bar tri života

Pod sloganom “Ništa bez žena”, osmu godinu za redom Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Beograda organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Obeležavajući međunarodni praznik Dan žena, želimo da se zahvalimo svim ženama davaocima krvi i promovišemo davalaštvo u ovoj populaciji. Sa ponosom ističemo da je procenat davanja krvi među ženama u poslednjih osam godina u porastu.

030618 dajte krv nista bez zena

Ove godine kampanji će se pridružiti i Smederevo, Šabac i Koceljeva koji će svoje akcije davanja krvi posvetiti ženskoj populaciji i Danu žena. U Smederevu će akcija biti održana u ponedeljak, 5. marta, kada će crveni autobus biti na Trgu od 10 do 16h. U sredu, 7. marta u Koceljevi u Crvenom krstu od 9 do 14h i u Šapcu u Kulturnom centru od 10 do 16h sve sugrađanke će moći da obeleže praznik humanim gestom davanja krvi, a Crveni krst je pripremio za njih mali znak pažnje.

U Institutu za transfuziju krvi Srbije, 8. marta, čelnice značajnih institucija iz sveta politike, medicine, kulture i sporta, predstavnice različitih profesija u prepoznatljivim uniformama, kao i mnoge građanke Beograda, darujući krv pokazaće svoju humanost i solidarnost.

Poznate glumice Dara Džokić, Gorica Popović, Mina Lazarević, Zinaida Dedakin, Lena Bogdanović, Tamara Aleksić svojim prisustvom ulepšaće Dan žena. Akciju će podržati i karatistkinja Tanja Petrović, voditeljka Ana Mihajlovski, novinarka Tanja Peternek, kao i sportistkinje iz Sportskog društva “Crvena zvezda”, košarkašice “Partizana”, fudbalerke Fudbalskog kluba “Rad”. Akciju će podržati i Slađa Allegro, Marija Kilibarda, Sara Jovanović, Ana Kokić, Mirka Vasiljević, Ivana Peters. Sigurni smo da će naši najmlađi prijatelji akcije, polaznici škole pevanja Voice Stars Factory i aktuelni učesnici Pinkovih zvezdica obasjati sva lica osmehom  i dati posebnu notu ovoj manifestacijii.

Naše humane dame obradovaćemo cvećem, knjigama, pozorišnim kartama, kozmetičkim proizvodima koje su podržavajući manifetaciju pripremili: izdavačke kuće Arhipelag, Čarobna knjiga, Odiseja, Čigoja, Narodno pozorište, Jugoslovensko dramsko pozorište, Beogradsko dramsko pozorište, Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, Atelje 212, pozorište na Terazijama, cvećara Kazablanka, Blumen Royal Garden, TeleFlora, Apoteka Beograd, DM drogeria, Anti Aging Studio, Coca Cola Hellenic Group, poslastičarnice Koki kolači, Vanilica, Home Made, In hotel, Dunjkini keksići, Jaffa Crvenka, Bambi, kao i turistička agencija GO2Travelling i Loop Promo Baloni.

030618 dajte krv prijatelji kampanje