Održan šampionat Balkana u takmičenju skutera na vodi

Džet Ski predstavlja sport u kome se rekreativno bave i aktivno takmiče motorni skuteri na vodi. Ovo je veoma atraktivan vodeni sport i u Srbiji i na Balkanu dobija sve veću popularnost. Džet Ski savez Srbije čini devet klubova kao i  dva granska saveza.

jet ski balkan cup 2018

Prošle godine naša zemlja je po prvi put bila domaćin Evropskog Kupa u džet ski-ju. Budući da smo zadovoljili visoke evropske i svetske standarde u ovom sportu, ove godine dobili smo organizaciju Balkanskog šampionata i to po sedmi put.

Takmičenje je održano ovog vikenda (14. i 15. jul) u Nautičkom selu “Biser” U Boljevcima nadomak Beograda, uz podršku Ministarstva zaomladinu i sport, lokalne samouprave, rečne policije, Kapetanije pristaništa Beograd i drugih.

dzet ski sampionat 2018

Učesnici takmičenja su predstavnici  Srbije, Holandije, Nemačke, Italije, Turske, Mađarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Turske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Grčke,  Kipra, Slovačke i drugih zemalja.

Najmlađi takmičar bio je Aleksis Eritokrau sa Kipra koji je imao samo 12 godina i nastupio je u kategoriji Flajerbord, a najtrofejniji je svakako sedmostruki svetski prvak Fabio Inkorvalja koji je  nastupio pod srpskom zastavom.