Porodični festival Beogradski manifest 2018.

Na Kalemegdanu se u naredna tri dana održava porodični festival pod nazivom “Beogradski manifest 2018.”

Prvobitni cilj festival bio je da se posetiocima približe turističke destinacije koje mogu da posete tokom godišnjeg odmora. U međuvremenu je Beogradski manifest postao najveći porodični festival manifestacija i turističkih destinacija u regionu.

Vitezovi iz Republike Srpske i Srbije, Poljske, Mađarske, Češke, Rusije, obučeni u autentične viteške kostime dočaraće duh viteških vremena i tokom sva tri dana demonstrirati srednjovekovni način borbe.

Preko 60 opština iz Srbije će na kreativan i maštovit način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo. Beogradski parkovi biće okićeni najlepšim znamenitostima iz tih opština i na taj način će približiti posetiocima bogatu turističku ponudu Srbije. Njima će se pridružiti i zemlje iz regiona: Repulika Srpska, Crna Gora i Slovenija koji će u okviru posebne zone predstaviti svoje nacionale specijalitete, turističku ponudu i najzanimljivije destinacije. Republika Srpska je ove godine partner festivala.

Za ljubitelje automobila biće postavljena i izložba automobila old timer-a.

Kao po običaju, najveselija je zona za decu, biće prepuna klovnova, horova, mađioničala, glumaca na štulama, pozorišnih predstava…Ove godine glavna tema je reciklaža, biće govora i o značaju bezbednosti dece u saobraćaju.

U okviru festivala, u toku meseca maja prikupljaju se i limenke za nagradnu igru, gde će biti podeljeno preko 5500 vrednih, ali i neobičnih nagrada: let helikopterom iznad Beograda, večere za dvoje, karte za koncerte i pozorišta….

Ove godine u okviru ove manifestacije po prvi put se organizuje i Festival vina i Festival domaćih zanatskih piva. Tu će biti predstavljeni najbolje srpske craft pivare i vinarije. Sve to biće začinjeno bogatom gastronomskom ponudom.

Veliku atrakciju predstavljaju i leteći šareni baloni, kao i izložba slamnatih skluptura, gde se posetioci rado slikaju i dele sa prijateljima drage uspomene sa Beogradskog manifesta.

Zato vam za ovaj vikend preporučujemo Kalemegdan kao odličnu destinaciju za odličnu zabavu i provod za sve uzraste i generacije.

Radno vreme festivala je: u petak. 25. maja od 16 do 21 čas, u subotu i nedelju od 11 do 21 čas.

Ulaz za sve posetioce je besplatan.