Sajam automobila u Beogradu – BG Car Show

Beograd, 26.03.2018.

Ako niste do sada stigli, požurite na Sajam automobila „DDOR BG CAR SHOW“, koji zvanično traje do srede, 28. marta.  Lepa prilika je i sutrašnji ”porodični dan”, kada je cena ulaznice za roditelje sa decom 500 dinara.  Na ovogodišnjem sajmu, nazvanom po pokrovitelju, kompaniji za osiguranje, predstavljena su 34 automobilska brenda.

Inline image

Najveće gužve zabeležene su na najelitnijoj prezentaciji u hali 3, gde se izlažu luksuzni brendovi “Mercedes”, “Audi”, BMV, “Jaguar”, “Lendrover”. Slična gužva bila je i na štandu Asocijacije automobilskih novinara Srbije, gde su izloženi najbolji automobili u 2018. godini, naravno, i najskupoceniji model “lamborgini huracan”, vredan 690.000 evra, koji je zahvaljujući našem najboljem automobilisti Milošu Pavloviću izložen na ovom štandu.

Кao i prethodnih godina većina najskupljih modela prodata je u prvih nekoliko sati сајма, BMW M5 od 174.405, rendž rover od 140.346, audi A8 od 150.915 i mercedes GLS 350d od 105.490 evra planuli su u prva dva sata.

Svih 100 automobila “punto” koje je “Fijat” ponudio prodato je, slična situacija je i na štandovima gde su izloženi “folksvagen”, “hundai”, “pežo”, “sitroen”, “škoda”, “kija”, “opel”…

Najviše se prodaju vozila do 15.000 evra a čak 40 modela može se pazariti ispod 10.000 evra.

“Ima nešto malo više zaintresovanih za kupovinu automobila na kredit. Sama ekonomska situacija ide u prilog pa su na taj način spremni da finansiraju svoj novi automobil”, ističe Aleksandra Đokić iz “Škode”.

Program manifestacije upotpunjen je izložbom prateće industrije, delova i opreme, kao i garažno-servisne opreme, a organizovane su i test vožnje, nagradne igre i druge zabavne i takmičarske aktivnosti.

Pored mnogih luksuznih modela, poglede posetilaca, makar na kratko, privlače i lepe devojke koje ih prezentuju. Izglagači kao da su se i ove godine utrkivali čije će hostese biti lepše.

I međunarodni sajam motocikala, delova i opreme, koji se od 22. do 28. marta održava na Beogradskom sajmu istovremeno sa sajmom automobila privukao je čak i za organizatore neočekivano veliki broj posetilaca.

Sudeći po interesovanju posetilaca tokom prve polovine ove sajamske manifestacije, pun pogodak bilo je “akcentovanje” električnih vozila, motocikala i bicikala, kojima je posvećena i specijalna “zelena zona” u hali 7, ali i jedan novitet – poligon ispred “moto-hala” namenjen za prezentaciju mogućnosti i prednosti e-vozila, te za edukaciju o bezbednoj vožnji motocikala.

Svakog dana, u 12.00 i 16.00 časova, na poligonu ispred moto-hala, akrobatskom vožnjom motocikla (Stunt show) predstavlja stunt-vozač Nikola Radojković iz Aleksinca. Na istom poligonu se svakodnevno od 10 do 18 časova organizuju test vožnje skutera, bicikala i trotineta na električni pogon.

Ove godine proslavlja se 80-godišnjica Prvog međunarodnog salona automobila, održanog marta 1938. godine.

Inline image

 

Bila je to prva samostalna, specijalizovana sajamska manifestacija tek rođenog Beogradskog sajma, održana svega pola godine po zatvaranju kapija Prvog beogradskog sajma, na današnjem Starom sajmištu, septembra 1937.

Inicijativa za pokretanje salona automobila tog formata potekla je od ljudi iz Dajmler-Benca. U to  vreme iz evropskih sajamskih centara dolazili su snažni protesti i protiv same ideje o sajmu u Beogradu, jer se verovalo da će Beogradski sajam biti ozbiljna konkurencija.

Na tom Prvom salonu automobila učestvovalo je 107 izlagača iz Amerike, Nemačke, Francuske, Engleske, Italije, Čehoslovačke, Austrije i Belgije, ali i nekoliko domaćih. Bilo je izloženo 375 vozila, od čega 158 putničkih, 65 teretnih, 10 autobusa, 18 šasija, 105 motocikala i bicikla, deset automobilskih motora, tri traktora i jedan motorni bager.

 Zanimljivo je da je interesovanje izlagača bilo toliko da su svi štandovi i svi prostori još u polovini izgradnje bili izdati, tako da je tadašnja uprava morala sa žaljenjem da odbije čak 117 izlagača kojima nije mogla da obezbedi prostor.

Priliku da se predstavi iskoristila je kompletna elita tadašnje svetske industrije automobila, a najveće interesovanje posetilaca privukli su modeli Opela, BMW-a, Harda, Fijata, Dodža, Ševroleta, Bjuika i Mercedes-Benca. Salon je posetilo oko 40.000 ljudi, uglavnom zainteresovanih za kupovinu, a izlagači su posetom bili veoma zadovoljni.
Posle tri neverovatno uspešna izdanja, sajamsko okupljanje planirano za maj 1941. nije održano, jer su bombardovanje Beograda 6. aprila 1941. i početak rata i na ovim prostorima prekinuli let Salona automobila.

Rad sajma automobila obnovljen je u sklopu Međunarodnog sajma tehnike na novoizgrađenom Beogradskom sajmu 1957. godine, a prva posleratna samostalna Međunarodna izložba motora i motornih vozila održana je krajem 1965. Učestvovalo je 139 domaćih i 41 strani izhlagač iz 14 zemalja. Zabeleženo je fascinantnih 525.000 posetilaca.

Od tada do danas, beogradski sajam automobila, pod kakvim god imenom bio, postao je jedan od orijentira u auto-moto sektoru i kalendaru svetske sajamske industrije.
Radno vreme sajma ove godine je od 10.00 do 20.00 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupnе 200, grupne za đake i studente 150 dinara, a sajamski parking se plaća 100 dinara po započetom satu. Tokom Porodičnog dana 27. marta, cena “porodične”ulaznice biće 500 dinara, a važiće za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja.

Sajam se zvanično završava 28. marta, mada ima i zahteva da se produži bar za još jedan vikend.

Inline image