Starbucks uskoro u Beogradu

U Beogradu će do kraja ove godine biti otvoren prvi Starbucks® kafe. Poznato je da Beogradjani vole da uživaju u dobroj i kvalitetnoj kafi pa je ova vest obradovala mnoge naše sugradjane.

starbucks beograd

Najveći operater Starbucks kafea u centralnoj Evropi je kompanija AmRest Holdings SE je istovremeno i najveći operater restorana u centralnoj Evropi kotiran na berzi.

Ova firma je partner kompanija KFC, Pizza Hut, Starbucks i Burger King. AmRest Holdings SE je takodje vlasnik ekskluzivnog brenda La Tagliatella i dva kineska koncepta, Blue Frog i KABB. Oni trenutno kontrolišu preko 1.600 partnerskih restorana brze hrane i neformalnih restorana (sa konobarskim posluživanjem) u 16 zemalja: Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Rusiji, Španiji, Francuskoj, Nemačkoj, Portugaliji, Austriji, Sloveniji i Kini.

Srbija predstavlja najnovije tržište na kome ova kompanija otvara prvi lokal Starbucks. AmRest je 2016. otvorio prvi Starbucks kafe u Slovačkoj, a sada upravlja sa četiri kafea u Bratislavi, glavnom gradu ove zemlje.

Adam Mularuk, predsednik za Starbucks u kompaniji AmRest, izjavio je: “Veoma nam je drago što smo kroz otvaranje svog prvog lokala u Beogradu u stanju da gostima u Srbiji ponudimo jedinstveno Starbucks iskustvo. Ova zemlja ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo, te što ćemo posetiocima pružiti mesto gde će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast.

starbucks kafe beograd

Brend Starbucks je deo portfolija AmRest od 2008. godine, kada je prvi lokal otvoren u Pragu. Ova kompanija trenutno vodi preko 300 Starbucks kafea u sedam zemalja – Poljskoj, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj. Samim tim, AmRest je dobro pozicioniran da uloži svoju stručnost i iskustvo u otvaranje prvog ovakvog lokala u Srbiji.

Starbucks Cofee Company je najveća firma na globalnom tržištu prženja i prodaje specijalne kafe. Osnovana je 1971. godine i bavi se nabavkom i prženjem kvalitetne kafe marke arabika, i to sve zasnovano na etičkim principima. Danas oni poseduju preko 28.000 lokala širom sveta

AmRest Holdings SE je najveći operater restorana u centralnoj Evropi kotiran na berzi. AmRest je partner kompanija KFC, Pizza Hut, Starbucks i Burger King i vlasnik ekskluzivnog brenda La Tagliatella i dva kineska koncepta, Blue Frog i KABB. Ova kompanija trenutno kontroliše preko 1.600 partnerskih restorana brze hrane i neformalnih restorana (sa konobarskim posluživanjem) u 16 zemalja: Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Rusiji, Španiji, Francuskoj, Nemačkoj, Portugaliji, Austriji, Sloveniji i Kini.

( Izvor: portal telegraf.rs )