Trka sa bojama održana u blokovima na Novom Beogradu

Trka sa bojama je jedna od najaktraktivnijih i najpopularnijih tematskih trka u svetu. Inspirisana je festivalom boja koji se obeležava u celom svetu i simbolizuje sreću i nove početke. Amaterskog je karaktera, sa ciljem da se ljudi dobro zabave i promovišu pozitivne vrednosti kao što je drugarstvo i motivacija. Smatra se da mogu da učestvuju svi koji mogu da prepešače ili da aktivno trče 30-ak minuta.

Po četvrti put je organizovana i u Beogradu pod nazivom “Tačno u podne” u organizaciji tima Running, uz podršku i koordinaciju Saveza za rekreaciju i fitnes grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, te opštine Novi Beograd i DKC Majdan.

trka-sa-bojama-1

Trke sa bojama su neobične po tome što se učesnici posipaju bojama organskog porekla na svaki pređeni kilometar trke. Boje se lako peru sapunom i toplom vodom i nisu štetne po ljudski organizam.

Tačno u podne u blokovima na Novom Beogradu takmičenje je započelo hiljadu učesnika što je za sada rekordan broj trkača kod nas. Svi učesnici nosili su čiste bele majice, a nakon 5 kilometara trčanja bili su išarani bojana po celom telu.

Pobednik u muškoj konkurenciji bio je Miloš Stojanović, a kod žena Milica Živanović.

Održane su i trke u bojama za decu  i to na dužinama od dvesto i petsto metara, gde su volonteri posipali decu na svakih pređenih sto metara. Čak je bila održana i trka sa kućnim ljubimcima, gde su životinje dobijale poklon pakete kako bi što lakše i bolje istrčali zadate ciljeve.

Na kraju su pobednici dobili vredne nagrade, a svim učesnicima simbolično su podeljene medalje za učešće.