U Beogradu otvoren Muzej iluzija

U centru Beograda, na preko 400 m2 izložbenog prostora, otvoren je Muzej iluzija koji dodatno obogaćuje turističku ponudu Srbije i donosi nove, zabavne i edukativne sadržaje za sve generacije: decu, tinejdžere, parove, bake i deke.

muzej iluzija beograd

Ovaj muzej je specifičan po tome što je ovde dozvoljeno sve što nije dozvoljeno u drugim muzejima. Optičke varke vrebaju na svakom koraku.

Veliko interesovanje izaziva soba ogledala, te sto na kojem sedate sa 5 vaših klonova.

Jedan deo eksponata stigao je iz inostranstva, pre svega SAD i Velike Britanije, a drugi deo postavke čine autentične postavke ovog muzeja.

- Muzej iluzija na svojih 400 kvadrata nudi intrigantno vizuelno, čulno i edukativno iskustvo u zabavnoj avanturi za sve generacije. Kroz atraktivne i zabavne varke, posetioci će mnogo naučiti o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci, i shvatiće zašto oči vide stvari koje mozak ne razume – istakla je Danijela Tomašević, direktor muzeja.

Tu je i muzejska prodavnica koja nudi suvenire i zabavne didaktičke igračke za sve uzraste. Svaki posetilac, nakon izlaska iz muzeja, ima osećaj da je doživeo jednu veliku iluziju.

Ulaz za decu do pet godina je besplatan, viši uzrasti plaćaju 400, a odrasli 600 dinara. Porodična karta (roditelji i dvoje dece starije od pet godina) košta 1.500 dinara