XVI ФЕСТИВАЛ НАРОДНЕ МУЗИКЕ “ЗЛАТНИ ГЛАСОВИ 2018″

Шеснаести по реду Фестивал народне музике “Златни гласови 2018” биће одржан у петак, 8. јуна. Фестивал се одржава у прелепом и романтичном амбијенту, на јединственој Летњој позорници у Бојчинској шуми Прогар, недалеко од Београда.

zlatni glasovi 2018

Циљ манифестације првенствено је очување српске песме и њен изворни звук од налета све присутнијег турбо-фолка, кича и шунда.  Захваљујући великом ентузијазму и жељи организатора на челу са господином Душаном Дукијем Јовановићем, овај сабор народне музике претендује да постане једна од најзначајнијих музичких манифестација народне музике у Србији.  Организацију фестивала су подржали и Културни центар Сурчина и општина Сурчин.

Ове године фестивал је такмичарског карактера.  Учесници ће се такмичити за награде за најлепши текст, аранжман, музику; награде публике, слушалаца и медијских покровитеља; награде за песме у традиционалном маниру…

На фестивалу учествују певачи из Србије, Републике Српске и Хрватске, који ће се представити са новим песмама које су снимљене по први пут за овај фестивал.

На њему ће бити подељена признања за неке раније учеснике, сараднике и пријатеље, који су дали свој допринос наступом, али и у организацији фестивала.

Специјални гости вечери биће Драган Крстић и Славко Максимовић.
За вођење програма задужен је Томи Тодоров.
Програм почиње од 19.30 часова.  Добродошли!