Završeno evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu

Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama u Beogradu zatvoreno je svečanom ceremonijom na kojoj je zastava Evropske kajakaške asocijacije vraćena predsedniku Albertu Vudsu.

kajak kanu 4

Prvenstvo je svečano otvoreno u četvrtak, 7. juna, na Adi Ciganliji, mestu gde je i održano takmičenje koje je Srbija završila sa tri osvojene medalje.

U subotu su Marko Tomićević i Milenko Zorić svetskim rekordom osvojili zlatnu medalju u dvosedu na 1.000 metara, a poslednjeg, trećeg dana prvenstva reprezentativci Srbije su osvojili još dve medalje.

Na postolje se prvo popeo Marko Dragosavljević osvajanjem bronze u jednosedu na 200 metara, a potom Nebojša Grujić i Marko Novaković koji su se okitili srebrnim odličjem u dvosedu na 200 metara.

kajak kanu 3

Prezadovoljan sam kako sam izveslao trku, bila je izuzetna konkurencija. Možda sam mogao bolje da se izbacim u finišu što bi verovatno donelo zlato. Ali, ne mogu da žalim. Na dobrom sam putu. Cilj mi je Svetsko prvenstvo u Portugaliji u avgustu - rekao je Dragosavljević po izlasku iz čamca.

Grujić Novaković su kazali da je njihova trka, koju su završili vremenom 31,388 sekundi iza Saula Kraviota Kristijana Toroa iz Španije, bila zanimljiva i da nose lepe uspomene.

Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama i parakajaku, koje je održano od 8. do 10. juna vrlo je značajno za sve evropske takmičare, budući da je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Evropske igre 2019. godine (Minsk, Belorusija).